Over mij

SuperFrank is nog Kleine Frank  
Het begon allemaal in 1963. Ik werd geboren en -het spijt me als ik je teleurstel, in tegenstelling tot het imago artiesten zouden hebben- ik had een leuke kindertijd.
 
Mijn eerste optreed ervaring.
 
Tijdens de basisschool had ik mijn eerste optreed-ervaring. Ik ging er helemaal voor en was volledig toegewijd. En ik vond het geweldig.
Dat was misschien de reden dat ik één van de weinigen was die opnieuw gevraagd werd voor een volgende produktie. Of misschien kwam het door mijn broek ... ;-)
 
Sessie op de Amsterdam Street Performing School
 
In 1983 ben ik begonnen als leerling aan Amsterdam Street performing School. Daar leerde ik jongleren, het rijden van een eenwieler en het geheim van humor (grappig zijn). Ik heb een lange, zware en moeilijke tijd moeten doormaken om snel, grappig en echt heel goed te worden.

Na enkele jaren was ik in staat (of in ieder geval dapper) genoeg om de grote stap te maken: het uitvoeren van Het Vak, met proberen, falen en opnieuw proberen. Sindsdien heb ik jarenlang op de meest uiteenlopende plekken opgetreden, van winkelstraten in Oslo tot vijf sterren hotels in Italië.
(zie c.v.)


 
Tijdens het meer en meer ontwikkelen en polijsten van de feitelijke show in de praktijk, leerde ik om me aan te passen aan verschillende omstandigheden, situaties en toeschouwers. Elk publiek heeft zijn eigen karakter, met zijn moeilijkheden en charme; ik vind de aandacht en toewijding van een veeleisend theaterpubliek net zo mooi als de eerlijkheid van een skeptisch straatpubliek. Ik ontdekte dat het in contact zijn met de omgeving de extreme kracht is van de ware, ervaren straatartiest en het is nog steeds een van de dingen die ik het meeste waardeer in optreden, met name 'op straat'. Het is één van de redenen waarom de impact van mijn optredens indruk maakt op zowel de toeschouwers als evenement-organisatoren.

The Spice Boys  
 
Sindsdien had ik afwisselend perioden van solo optreden, en in verscheidene teams. De laatste team-productie was The Spice Boys. Vraag me niet waarom we ons zo hebben genoemd ;-)
Tijdens de zomer van 1995 ben ik begonnen samen te werken met twee vrienden en gerespecteerde, uiterst professionele collega's. In eerste instantie alleen maar 'voor de lol', maar de show ontwikkelde zich razendsnel tot een optreden met hoge impact. Een jaar later werd het team verrijkt met een vierde artiest, een dynamische acrobaat uit Australië, wat nog een dimensie aan de show heeft toegevoegd. We hebben enkele jaren full-time samengewerkt, en doen dat af en toe nog steeds.
Het was een prachtige ervaring om de individuele kunsten, humor en karakters van vier succesvolle artiesten te combineren; een geval van 4 x 1 = 10 ! Elke keer dat we speelden, genoot ik ervan om deel uit te maken van het team dat die grote impact creeerde. De kracht van een team heeft altijd indruk op me gemaakt, en doet dat nog steeds; het is iets dat een solo artiest nooit in zijn eentje zou kunnen bereiken.
Maar de tijden veranderen, en we besloten om verder te gaan. Nu zijn we allemaal betrokken bij verschillende projekten.

Feeling good ...
 
Sinds 2000 doe ik vooral weer mijn solo show. Ik denk dat alles dat ik gedaan heb, me sterker, meer flexibel, en ik denk zelfs ;-) leuker heeft gemaakt. Mijn publiek voelt zich goed.

En daar gaat het om in het leven ... toch? Je goed voelen.
 

Page top
 
[Home]  Frank  [Show] [Bizz] [Video] [Board] [Stuff] [Links] [Contact]

© 1997-2020 Copyright SuperFrank
All rights reserved.
Design and hosting by
SuperXS Internet Services